De BanGroep is een feit: één sterke familie

1 juli 2021

Twee hoofdletters, één woord, nul spaties, zeven organisaties en een stichting: de BanGroep is een feit! De groep bestaat uit BanBouw, Fixxed, Arcon houtconstructies, Rezidenz Development, Van Eck Trappen & Kozijnen, Place for Bizz, Lemon Suites en Stichting BanFonds Natura. Samen zijn we één grote familie waarmee we een groot deel van de vastgoedketen kunnen bedienen.

Voor de fundering van de BanGroep gaan we terug naar 1926, toen Bouwbedrijf J. Aldenhoven werd opgericht door de grootvader van huidige eigenaar Jack Aldenhoven. Het familiebedrijf groeide uiteindelijk door tot het huidige BanBouw, dat niet meer uit de regio weg te denken is. Nu, 95 jaar later is ‘familielid’ BanBouw een ijzersterk en veelzijdig bedrijf, met uitstekende mensen aan boord. En datzelfde geldt voor de andere bedrijven binnen de groep.

De kracht van samenwerken

Sinds 2010 kreeg BanBouw het nodige gezelschap wat uiteindelijk geleid heeft tot het oprichten van de BanGroep. In dat jaar kwam namelijk Van Eck Trappen & Kozijnen bij de club. Twee jaar later was het de beurt aan Place for Bizz, in 2015 volgde Rezidenz Development en in 2017 werd Lemon Suites toegevoegd. Samen met Arcon houtconstructies, dat in 2020 toetrad tot de groep en het zelfstandig opereren van onderhoudstak Fixxed, staat er een krachtige groep die tegen een stootje kan. De bedrijven uit de BanGroep zijn verschillend, maar vullen elkaar goed aan. Die veelzijdigheid maakt de BanGroep sterk. Samen zijn we in staat om succesvol te werken aan multidisciplinaire projecten en zo kunnen we een groot deel van de vastgoedketen bedienen. Onze collega’s en opdrachtgevers profiteren van onze gezamenlijke kennis en gespecialiseerd vakmanschap. Dat is onze kracht van samenwerken.

De basis van onze organisatie blijft een hecht familiebedrijf, met een hoge betrokkenheid.

Eén sterke familie

Inhoudelijk verandert er voor de bedrijven niet veel. “Niettemin is het voor de bedrijven binnen de groep belangrijk om uit te stralen dat we familie zijn en elkaar versterken”, aldus Gijs van Doorn, directeur BanGroep. “Never change a winning team. En dat geldt zeker voor onze bedrijven. Stuk voor stuk gezonde bedrijven met een eigen identiteit, maar toch uit hetzelfde dynamische en ambitieuze hout gesneden. En dat houden we graag zo. De basis van onze organisatie blijft dan een hecht familiebedrijf, met een hoge betrokkenheid, ruimte voor ontwikkeling en vernieuwing én ruimte voor onze mensen om zichzelf te zijn. Te midden van alle veranderingen, zal dat vooral zo blijven”.