Vandaag starten voor een beter morgen

Ontwikkelen

We ontwikkelen, adviseren en begeleiden bij vraagstukken rondom gebiedsontwikkelingen en vastgoed.

Bouwen

Het leveren van maatwerk is onze de kracht. Wij zoomen altijd eerst in op de vraag en creëren dan een passend antwoord.

Beheren

Met onze moderne beheersystemen zorgen we voor een optimaal administratief en technische beheer van een pand.

Verhuren

Met ons netwerk en ruime database van woningzoekenden verhuren we in elk segment. Van kamer tot villa, in stad en dorp.

Onderhouden

Middels onderhoud creëren we een leef- en werkomgeving waarin men zich (weer) prettig voelt en waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Hoe het allemaal begon

We blikken terug hoe de BanGroep tot stand kwam

1926 – 2000

1926

Oprichting bouwbedrijf J. Aldenhoven

Jacobus Aldenhoven, geboren op 25 september 1903, hield niet van stilzitten. Hij was een ondernemend type. Dat blijkt uit het feit dat hij op 24-jarige leeftijd, aan de Opwettenseweg 47 in Nuenen, Bouwbedrijf J. Aldenhoven oprichtte. Maar ook uit het feit dat hij vader van tien kinderen werd. Drie daarvan waren jongens. Harrie, Henk en Noud, in chronologische volgorde.

https://www.bangroep.com/wp-content/uploads/2021/10/Logo_1926-768x145.jpg

1959

Drie broers nemen het bedrijf over: Gebroeders Aldenhoven werd geboren

Het was 1959 toen de broeders gedrieën het bedrijf overnamen. Bouwbedrijf Gebroeders Aldenhoven, werd de treffende nieuwe naam. Drie kapiteins op één schip. Dat is in het verleden niet altijd goed gegaan. Toch boekten de gebroeders ruim een decennia lang succes, al waren er natuurlijk meningsverschillen.

1983

Henk Aldenhoven neemt het bedrijf van zijn vader over

In 1970 ging Harrie op eigen benen verder, in Nijmegen. Zes jaar later koos ook Noud voor een eigen bouwonderneming in Nuenen, waar uiteindelijk Aldenhoven Interieurbouw uit ontstaan is. Tot op de dag van vandaag is het bedrijf actief. Nouds zoon Coen runt de zaak nu. Henk Aldenhoven nam uiteindelijk het familiebedrijf van zijn vader over. 

https://www.bangroep.com/wp-content/uploads/2021/10/tijdlijn-h-aldenhoven.jpg

1983

Ontstaan eerste bedrijvencentrum: BRE BV

Henk was aannemer, maar vooral ondernemer. Hij keek naar andere mogelijkheden om zijn bedrijf uit te breiden. Dat gebeurde bijvoorbeeld in 1979. Henk begon een doe-het-zelfzaak aan de Nuenense Duivendijk. En dat was aardig bijzonder voor die tijd, want zoveel bouwmarkten waren er nog niet in de jaren zeventig. In 1983 liet Henk de winkel, noodgedwongen van wege de crisis, ombouwen tot een bedrijvencentrum. Dat was uniek; bedrijvencentra – met name gericht op startende ondernemers – waren er nog helemaal niet. “Het zat meteen vol met starters”, vertelt Henk. Zie hier tevens het ontstaan van Place for Bizz, een dochter van de BanBouw-familie.

1986

Eerste klus Jack Aldenhoven als uitvoerder: bouw kantoorruimte aan de Gulberg in Nuenen

Een aantal huurders uit het bedrijvencentrum had behoefte aan een ruimer jasje. Jack: “We hebben toen kantoorruimte gebouwd aan de Gulberg, om die vervolgens te gaan verhuren. Zo is onze vastgoedportefeuille verder gaan rollen.” De bouw aan de Gulberg was Jacks eerste klus als uitvoerder. “Het ging als een zonnetje. Alles verliep perfect”, zegt Jack. Zijn gelaatsuitdrukking verraadt wel dat die bewering met een flinke spade zout moet worden genomen. Zijn eerste uitvoerdersklus binnen Aannemersbedrijf H. Aldenhoven, waar hij in 1985 begon, werd meteen zijn laatste.

https://www.bangroep.com/wp-content/uploads/2021/10/tijdlijn-jack-uitvoerder.jpg

1986

Jack richt Ban Bouw op

“Vanuit dienst heb ik een bedrijf opgestart: Ban Bouw. Hoe ik dat deed? Onze pa had een groot werk gekregen in Nuenen, op de Pinckart. Die klus heb ik als onderaannemer aangenomen. In de praktijk werkte ik nog steeds voor hem, maar onze gezagsverhouding was anders. Onze relatie was veranderd; we hadden beiden onze eigen onderneming, inclusief bijpassende verantwoordelijkheden. Dat werkte veel beter.”

De oprichting van Ban Bouw was voldoende om een einde te maken aan Jacks militaire hoofdstuk.

https://www.bangroep.com/wp-content/uploads/2021/10/tijdlijn-banbouw-oud.jpg

1991

Henk draagt de verantwoordelijkheden over aan Jack

Op 54-jarige leeftijd had Henk de verantwoordelijkheden overgedragen aan zijn zoon, maar zijn betrokkenheid bleef groot. Jack, inmiddels 56, werkt nog volop. De stelling dat zijn vader het beter heeft aangepakt dan hij, wijst hij stellig van de hand. “Ik werk nog, dus ík heb het beter gedaan.” Duidelijk is wel dat zijn passie voor zijn bedrijf zich moeilijk laat vergelijken met zijn liefde voor militaire taken.

https://www.bangroep.com/wp-content/uploads/2021/10/tijdlijn-henk-jack.jpg
[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2000 – heden

2010

Van Eck Trappen & Kozijnen komt bij de club

Van Eck Trappen & Kozijnen treedt toe tot de groep.

https://www.bangroep.com/wp-content/uploads/2021/10/tijdlijn-van-eck.jpg

2012

Professionalisering Service & Onderhoud

Tot 2012 zijn we blijven groeien”, zegt Jack. “Toen kwam de crisis. Om die goed door te komen, zijn we gaan reorganiseren.

We hebben onze onderhoudsdienst geprofessionaliseerd, om op meerdere vlakken actief te zijn en het risico zo te spreiden. Dat heeft goed uitgepakt. Onze afdeling Service en Onderhoud (later Fixxed) staat als een huis. Ze doen het onderhoud voor veel grote partijen, zoals woningcorporaties en onderwijsinstellingen.”

https://www.bangroep.com/wp-content/uploads/2021/10/tijdlijn-so.jpg

2012

BRE BV wordt Place for Bizz

Jack lanceerd in 2012 een nieuwe naam en formule voor de bedrijfsverzamelgebouwen: Place for Bizz. In totaal heeft Place for Bizz 180 huurders. 

https://www.bangroep.com/wp-content/uploads/2021/10/tijdlijn-place-for-bizz.jpg

2015

Rezidenz Development

In 2015 wordt Rezidenz Development opgericht, een vastgoedontwikkelaar gevestigd aan de Parklaan 81b in Eindhoven.

https://www.bangroep.com/wp-content/uploads/2021/10/tijdlijn-rezidenz.jpg

2017

Ontstaan Lemon Suites

In samenwerking met Van Santvoort Makelaars wordt in 2017 Lemon Suites opgericht. Een full service dienstverlener die de opdrachtgever in het hele traject van verhuur tot en met beheer ontzorgt. 

https://www.bangroep.com/wp-content/uploads/2021/10/tijdlijn-lemon-suites.jpg

2021

De BanGroep is een feit

In 2021 ontstaat officieel de BanGroep. Een sterke groep bedrijven die samen een groot deel van de vastgoedketen bedienen.

https://www.bangroep.com/wp-content/uploads/2021/10/tijdlijn-bangroep.jpg
[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]