Arcon houtconstructies

Arcon bv is een gespecialiseerd bedrijf binnen duurzaam en hoogwaardig bouwen, in de vorm van constructieve houtbouw. Op het gebied van gelamineerde houtconstructies behoren zij tot de meest toonaangevende bedrijven binnen Europa.

Over Arcon

Arcon bv is een gespecialiseerd bedrijf binnen duurzaam en hoogwaardig bouwen, in de vorm van constructieve houtbouw. Op het gebied van gelamineerde houtconstructies behoren zij tot de meest toonaangevende bedrijven binnen Europa. Door middel van onze specialistische kennis en creativiteit bieden zij een solide basis van duurzame houtproducten. Arcon bv besteedt veel zorg en aandacht aan een prettige en duurzame samenwerking met onze relaties, het leveren van hoogwaardige constructies en het creëren van een inspirerende werkomgeving.

Ze focussen hun activiteiten op aannemers, architecten en vak professionele opdrachtgevers. Arcon bv ontwerpt, ontwikkelt en realiseert samen met sterke partners nationale en internationale projecten waarin houtconstructies een toepassing vinden.

Door eigen productontwikkelingen is Arcon bv in staat concurrerende en innovatieve houtconstructies in opzet en detaillering te realiseren. Zij volgen de internationale ontwikkelingen binnen de constructieve houtbouw en zijn hierdoor in staat de beste producten en verbindingstechnieken in onze projecten in te brengen.

bangroep-arcon-houtbouw
bangroep-arcon-houtbouw1

Wij engineeren het project en werken dit volledig uit tot aan de uitvoering, waarna de ontwerpen in productiehallen worden geproduceerd. Vervolgens komt het, als het ware, als een groot bouwpakket terug naar Nederland en we voegen vervolgens het gelamineerd hout, de verbindingsmiddelen en de stalen onderdelen samen tot een draagconstructie.

Voordelen houtbouw

Iedere kubieke meter van een niet-hout constructiemateriaal die men vervangt door hout verminderd de CO2 uitstoot met een gemiddelde van 1.1 ton van CO2. Als dit wordt toegevoegd aan de 0,9 ton CO2 opgeslagen in elke kubieke meter hout kan men de CO2 emissie reduceren met in totaal 2 ton. Hout is sterk, licht, duurzaam en een aantrekkelijk constructiemateriaal. Wij geloven dat wij als Arcon bv kunnen bijdragen aan een natuurvriendelijke manier van ondernemen door het aanbieden van gecertificeerd hout. Daarnaast kunnen wij door het aanbieden van duurzaam gecertificeerde houtproducten onze klanten stimuleren om een bijdrage te leveren aan het behoud van een ‘’Green Supply Chain’’ en duurzaam bosbeheer.
https://www.bangroep.com/wp-content/uploads/2021/10/bangroep-arcon-contact.jpg

Arcon

Bezoek ons aan de Collseweg in Nuenen of neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

Adres
Collseweg 23, 5674 TR Nuenen
E-mail
info@banbouw.nl
Telefoonnummer
040-2831905