Maak kennis met het BanGroepsgevoel

Vele doorgroei mogelijkheden

Een hecht familiebedrijf

Uitdagende projecten

Prettige en open werkcultuur

Fijne bedrijfsfeestjes

Van allereerste idee tot jarenlang woon- en werkplezier. Dat is waar we bij BanGroep voor staan en gaan. Van technisch tekenaar tot timmermens. En van schoonmaker tot administratief medewerker. Iedereen binnen onze bedrijvengroep is daarbij even belangrijk. En al onze organisaties spelen hierin een belangrijke rol. Samen maken we dingen mogelijk, maken we plezier, en maken we er het allerbeste van.

Werken bij de bedrijven van BanGroep is als thuiskomen. Als professional kun jij helemaal met je vak bezig zijn, en als mens helemaal jezelf. Met de breedte van onze bedrijven hebben we veel diversiteit in huis. Elke kans en mogelijkheid pakken we aan waarbij jij de vrijheid krijgt om eigen initiatief te nemen. Want wat we doen, doen we goed en doen we samen. Voor klanten, voor ons en voor onze maatschappij. Dat is het BanGroepsgevoel.

Wat we onze klanten wensen, wensen we onszelf ook; jarenlang werkplezier. En daar trekken we alles voor uit de kast. Goede werkomstandigheden, kwalitatieve materialen, doorgroeimogelijkheden en natuurlijk fijne feestjes. Samen maken we bouwplannen en bouwen we aan jouw plannen. Ook als je toe bent aan een ander vak. Zodat jij kan blijven groeien. Maak mooi werk, maak je eigen loopbaan en maak het vooral leuk.

Geen zesjes of zevens, maar achten en negens

De naam van Maurits Nooijen staat al bijna tien jaar op het personeelsoverzicht van een van onze bedrijven: BanBouw. Van nature is hij financial controller, maar parallel aan de ontwikkeling van de BanGroep is ook zijn functie geleidelijk veranderd.

Een decennium, het is een periode waarin er heel wat kan veranderen. In 2011 was BanBouw een redelijk traditioneel handelend aannemersbedrijf met ongeveer veertig mensen op de loonlijst. De kredietcrisis was al een tijdje onderweg, maar de grootste klap moest nog komen. Maurits: “Een half jaar nadat ik begon, kreeg de bouwsector écht rake klappen. Ook wij. BanBouw moest flink reorganiseren. Er moesten twintig mensen uit om te kunnen overleven.

Toch heeft het familiebedrijf altijd zwarte cijfers kunnen schrijven, vertelt de inwoner van Stiphout. “Maar in mijn begintijd bij BanBouw moest het roer om. Onze onderhoudsdienst, nu Fixxed geheten, is toen in korte tijd versterkt en één van de pijlers van ons bedrijf geworden. De gedachte daarachter: in crisistijden is er minder nieuwbouw, maar wordt er meer geïnvesteerd in bestaande bouw. Zo hoopten we minder gevoelig te worden voor conjuncturele schommelingen.”

We willen onze cultuur, die plat is en korte lijnen heeft, in stand houden. Een open cultuur is een van de belangrijkste eigenschappen de BanGroep.

De voorbije jaren is de familie van BanBouw een stuk gegroeid, laat het organogram van de overkoepelende BanGroep zien. BanBouw is het meest aanwezige familielid, maar zusters als Place for Bizz en Lemon Suites en onderhoudstak Fixxed hebben een aardige groeispurt achter de rug – en zijn nog steeds volop in ontwikkeling. Extra managementlagen laat het schema evenwel niet zien. “Dat is ook niet de bedoeling. We willen onze cultuur, die plat is en korte lijnen heeft, in stand houden. In ons pand zitten weliswaar binnendeuren, maar de meeste staan altijd open. Een open cultuur is een van de belangrijkste eigenschappen van BanBouw en de BanGroep.”

Nóg een kernwaarde van de bedrijvengroep: goede mensen aannemen. “Geen zesjes of zevens, maar achten en negens. Soms moet je daardoor wat langer zoeken om een vacature in te vullen, maar dat is dan maar zo. Ons lage personeelsverloop, de klanttevredenheid en ons gevoel zeggen ons dat dit de juiste aanpak is. Ik zie de mensen die hier werken niet zozeer als medewerkers, maar meer als ambassadeurs die trots zijn op hun werk en werkgever. Onze mensen zijn het kapitaal. We investeren ook veel in het opleiden van goede mensen. Onze bedrijven zijn echt leerbedrijven en we werken nauw samen met bijvoorbeeld Summa Bouw en Fontys.”

“We doen ook veel om onze mensen betrokken te houden. De personeelsverenigingen organiseren van alles: een sportdag in de zomer waarbij het hele gezin welkom is, een stamppotavond in het najaar waar we onze collega’s bijpraten over bedrijfsontwikkelingen, feestavondjes, een leuke kerstactiviteit en nog wel meer moois.”

maurits-nooijen-achten-en-negens

Eén sterke
familie

Uitdagende projecten
Werk mee aan de meest bijzondere projecten het zuiden van Nederland.
Doorgroeimogelijkheden
Wij bieden je vele mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen binnen onze organisatie.
Prettig en gezonde werksfeer
Naast hard werken vinden wij ontspanning minstens net zo belangrijk.
Gezonde en groeiende organisatie
Door onze kracht van samenwerken zijn we een gezonde en stabiele organisatie.

Naam

Wij zijn de BanGroep

Samen ontwikkelen, bouwen, onderhouden, verhuren en beheren. Wij verbinden de juiste vakmensen, bundelen onze krachten en zetten samen stappen die anderen niet zetten. Op deze manier creëren we woon- en werkgeluk. Dát zijn de kenmerken van de BanGroep. We zijn een van oudsher familiebedrijf dat in de afgelopen jaren uitgroeide tot een ijzersterke bedrijvengroep met uitstekende mensen aan boord. Kom jij onze familie versterken?