Dag van de Bouw: elke dag vakantie bij Zuiver Bosrijk

20 juni 2023
20-06-2023

Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van een bouwplaats? Dat kon op zaterdag 17 juni 2023 tijdens de Dag van de Bouw! Deze dag is een onderdeel van de imago-campagne ‘De bouw maakt het’ van Bouwend Nederland. Een initiatief waar BanBouw en Arcon houtconstructies, onderdeel van de BanGroep, met genoegen hun steentje aan bijdragen!

Op de vraag welke bouwplaats opengesteld moest worden, was het antwoord simpel: nieuwbouwplan Zuiver Bosrijk in Eindhoven. Dit project is vanwege het duurzaamheidsaspect momenteel een van de paradepaardjes van BanBouw en Arcon. Met Zuiver Bosrijk dragen we bij aan bewust en toekomstgericht leven. Alle 32 woningen, verdeeld over 3 woonblokken, worden gebouwd van CLT hout (Cross Laminated Timber, ook wel kruislaagshout). CLT is een volledige vervanging van zandcementblokken of beton en is een duurzame en snelle manier van bouwen.


Buiten een verlengstuk van binnen

Naast duurzaamheid speelt het wonen in een karaktervolle en groene omgeving bij Zuiver Bosrijk een belangrijke rol. Vanuit de bijzonder ogende woningen stap je direct van het terras de bosrijke natuur in. Die verbinding viel ook in de smaak bij de enkele honderden bezoekers van de Dag van de Bouw. Middels een virtual reality bril kregen zij de mogelijkheid om de toekomstige bosrijke omgeving met eigen ogen te ervaren. “Wat een prachtige omgeving, dit voelt als vakantie”, klonk het achter de bril vandaan.

Wat een prachtige omgeving, dit voelt als vakantie

 

Enige vernieuwbare grondstof

Ook werd tijdens de open dag een van de woningen in aanbouw opengesteld. Bezoekers mochten vrij rondlopen en ervaren hoe het is om te wonen in een huis van hout. “Het is ontzettend ruim. Wat een bijzondere en ontspannen plek om te wonen”, vertelt een van de enthousiaste bezoekers.

In slechts acht minuten

Daarnaast was de woning ook voorzien met diverse weetjes over hout. Zo leerden bezoekers onder andere dat hout de enige vernieuwbare grondstof is. Het hout in ons Europese bos groeit iedere twintig seconden met maar liefst 60 m3. Dat betekent dat het hout dat nodig is voor Zuiver Bosrijk in slechts ácht minuten (weer) beschikbaar is!

Het benodigde hout voor Bosrijk groeit in slecht acht minuten!

 

Een impressie van de dag: