BanBouw overhandigt de sleutel van het nieuwe Kindcentrum in Raamdonksveer

14 april 2023
14 april 2023

In het centrum van Raamsdonksveer stond ooit een klooster, later een ziekenhuis, maar de laatste 25 jaar is Stichting Prisma hier gevestigd. Vanaf vandaag met een gloednieuw complex: het kindcentrum. BanBouw startte in 2022 met de realisatie ervan en op donderdag 13 april overhandigden we officieel de sleutel aan Stichting Prisma.

Het kindcentrum

Het nieuwe centrum bestaat uit 32 studio’s met gemeenschappelijke ruimten. Daarnaast is er een orthopedagogisch dagcentra. Het is een plek in Raamsdonksveer waar ouders, verzorgers en verwijzers terecht kunnen. En waar zij op al hun vragen over de ontwikkeling van kinderen en jongeren en/of zorgen over de gezinssituatie een antwoord vinden.

Hiermee is Kindcentrum een fijn en warm thuis voor kinderen en jongeren, als wonen in het eigen gezin voor hen niet langer mogelijk is. Het kindcentrum is dé centrale plek voor alle kind- en gezinsvragen. Het is een kenniscentrum waar visie, expertise, nieuwe inzichten en externe ontwikkelingen worden gedeeld en geïntegreerd in de praktijk van elke dag.

 Het kindcentrum is dé centrale plek voor alle kind- en gezinsvragen


De sleuteloverdracht

Een feestelijk moment, het officieel overdragen van de sleutel. Dit laten we dan ook niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan. De middag wordt afgetrapt door Jan Graven van Prisma die ons allen welkom heet. De betrokken partijen komen kort aan bod in zijn welkomstwoordje. Allereerst benadrukt hij de fijne samenwerking met de gemeente. En dan een groot compliment aan de architecten: “het wow-effect creëren was de opdracht voor de architect. En daar is Pauwert Architectuur absoluut in geslaagd”.  Ook BanBouw ontvangt de nodige lof van Jan: “we zijn heel erg blij met BanBouw, er was altijd een fijne samenwerking”. Ook uitvoerder Jan van de Pas is altijd heel betrokken geweest bij dit project. “Kom niet met vieze voeten naar binnen gelopen want uitvoerder Jan komt er met de bezem achteraan”, aldus Jan Graven.

Het wow-effect creëren was de opdracht aan de architect. En daar is Pauwert Architectuur absoluut in geslaagd”.

 

Hij bedankt nogmaals alle betrokken partijen en geeft het woord aan Jacob de Bruin, bestuurder van Prisma. “Het is echt wel mooi!” is de opening van zijn woordje. Hij legt nog eens uit wat het kind- en gezinscentrum precies inhoud. “Jongeren tot 23 jaar kunnen hier terecht”. Om te wonen, om deeltijd te wonen of om te komen logeren. Verder zijn er 54 plekken beschikbaar in de dagbesteding. Het is dus absoluut een nieuw bruisend centrum binnen het centrum van Raamdonksveer. “We zijn trots!”

Als laatste is het woord aan Jack Aldenhoven. Ook hij benadrukt nogmaals de fijne samenwerking en het prachtige eindresultaat van dit project. Ook ligt hij nog kort even toe dat het verdere verloop van het project Theresiakwartier volgens plan gaat.

En dan zijn we gekomen bij het officiële moment: de sleutel! Speciaal voor de gelegenheid is er een symbolische grote sleutel gemaakt. Deze wordt door Jack overhandigd aan Jan. Er volgt luid applaus, blije gezichten en een sterk gevoel van trots!

Onder het genot van een glaasje bubbels krijgen alle genodigden nog een rondleiding door het nieuwe centrum. Wederom zijn de reacties positief over het zeer mooie en kleurrijke nieuwe kindcentrum.

Het is echt wel mooi!