Uitbreiding kantoor BanGroep bereikt hoogste punt

17 december 2021

Wat je binnen een maand voor elkaar kunt krijgen.. In november werd de begane grond vloer gelegd, vandaag – amper vier weken later – werd het hoogste punt van de aanbouw van het BanGroep bedrijfspand al gevierd! Dit gebeurde in aanwezigheid van drie generaties Aldenhoven, het bouwteam en diverse enthousiaste collega’s van de BanGroep.

Walter Schuurman, bedrijfsleider realisatie bij BanBouw, sprak alle aanwezigen die zich buiten hadden verzameld toe: “Het is belangrijk om stil te staan bij deze momenten op de bouw. Óók als het in de achtertuin is. Daarom gaan we samen met de familie Aldenhoven de vlag in top trekken”.

De vlag in top

Eenmaal op het dak aangekomen sprak Jack Aldenhoven, directeur/eigenaar van de BanGroep, zijn familieleden en het bouwend personeel van BanBouw en Arcon houtconstructies toe: “We zijn een maand geleden begonnen vanuit de begane grond vloer, met het resultaat dat vier weken later de vlag al wordt gehesen. Dat is het grote voordeel van CLT houtbouw! Ik wens dat we in de toekomst nog heel veel van dit soort projecten, in samenwerking met Arcon, mogen realiseren”.

Virtueel gebouwd

De snelle bouwtijd is het gevolg van de goede samenwerking en korte lijnen tussen BanBouw en Arcon, maar ook doordat het productiemodel vooraf volledig in 3D (BIM) is gemodelleerd. Bart van de Wijst, operationeel manager bij Arcon houtconstructies, ligt toe: “Dit betekent dat de aanbouw door ons al ‘virtueel’ is gebouwd. Daarna is het een kwestie van alle prefab elementen, die in de juiste maatvoering binnen komen, in elkaar te zetten. Als het ware is het een enorm Ikea bouwpakket”.

BanGroep: nog steeds een familiebedrijf

“We starten nu met de bamboe gevelbekleding en de afbouw binnen”, vertelt Henri Rijnen, projectleider van de bouw. “Ook leuk om te delen; de dochter (Christel Aldenhoven) en vrouw van Jack (Jonah Aldenhoven) zijn verantwoordelijk voor de inrichting van het nieuwe kantoorpand. Het krijgt een moderne uitstraling met veel natuurlijke elementen. Daarnaast heeft Thijs Aldenhoven, een van de zonen van Jack, bijgedragen aan de kozijnen vanuit zijn werk bij van Eck Trappen en Kozijnen, dat ook onderdeel is van de BanGroep”.

In de nieuwbouw zullen onderhoudsafdeling Fixxed en Arcon samen een plek krijgen. Ook worden er werkplekken gerealiseerd voor andere bedrijfsentiteiten van de BanGroep. Daarnaast blijft er genoeg buitenruimte beschikbaar voor een fijne lunchplek in de zomer. Naar verwachting kunnen de nieuwe werkplekken in maart 2022 in gebruik worden genomen. En dat is wederom een nieuwe hoogtepunt in de groei die de BanGroep doormaakt.