De BanGroep debuteert op zonovergoten Drakenbootfestival in Helmond

8 juni 2022

Om en nabij de 25 graden, zonnebrandcrème bij de hand, een verkoelend drankje en veel gezelligheid. Dat waren zaterdag 4 juni 2022 de ingrediënten voor een succesvolle editie van het Drakenbootfestival in Helmond. Na een lange coronastilte mochten de drakenboten eindelijk weer te water worden gelaten in het Helmondse kanaal. Met dit jaar met een debutant in de gelederen: de BanGroep. En ondanks de onervarenheid, wist ons gedreven team een knappe prestatie te leveren in de Helmondse wateren.

In de ‘voortuin’ van project Oranjekade vond het Drakenbootfestival plaats. Het terrein lang er fantastisch bij met onder andere het sfeervolle boathouse en het kleurrijke parcours. Moedernatuur werkte zaterdag ook goed mee door een temperatuur van 25 graden, inclusief 10 zonuren voor te schotelen. Onder een brandende zon raceten de grote kano’s met bedrijventeams op de Zuid-Willemsvaart. Elk plekje langs het parcours was bezet met toeschouwers en supporters.

Secondenwerk

Met een ambitieus samengesteld team ging de BanGroep op zaterdag 4 juni de strijd aan met andere bedrijven uit de regio. Het team bestond uit collega’s van onder andere Arcon bv, BanBouw, Fixxed, Lemon Suites en Place for Bizz. Een bont gezelschap dat samen op zoek ging naar de perfecte teamsamenstelling om een goed resultaat neer te zetten.

Al tijdens de eerste wedstrijd had men de slag aardig te pakken en ging het soepel in een rechte lijn richting de eindstreep. Onder luidde aanmoediging van supporters wist de BanGroep een tijd neer te zetten van 01:12.80. Niet slecht voor een eerste keer, maar genoeg ruimte voor verbetering. Tijdens de tweede race was Nedschroef de tegenstander. Een geduchte concurrent die op dat moment enkele luttele seconden boven het team uit Nuenen stond. Tijdens een spannende strijd, waar beide teams roeide alsof het de laatste keer was, kwam de BanGroep 0,9 seconde eerder over de finish met een tijd van: 01:10.75.

Na de derde en laatste wedstrijd kwamen de debutanten echter 2,3 seconden tekort op de totaaltijd voor een plek in de top 4, die recht zou geven op de halve finale. Uiteindelijk werd de dag afgesloten met een zesde plaats en ging AAE uit Helmond er met de winst vandoor. Na een slopende finale tegen Aben & Slag Advocaten werd er gewonnen met een minimaal verschil van 0,08 seconden.