BanGroep begint het jaar goed: lancering BanBeweegt groot succes

10 januari 2023

Ieder nieuw jaar begint met goede voornemens en één van het meest voorkomende voornemen is ‘meer bewegen’. En laten we bij de BanGroep daar nu ook voorstander van zijn. Om 2023 goed te beginnen ging op maandag 9 januari de BanBeweegt campagne van start. Een vitaliteitscampagne die aanmoedigt om meer te bewegen en de collega’s van onze bedrijven nog meer met elkaar verbindt.

Voor de oorsprong van BanBeweegt gaan we terug naar kerst 2021. Bij het ontvangen van de kerstpakketten kregen collega’s in dat jaar namelijk de gelegenheid om een persoonlijke kerstwens in te vullen. Uit de ingestuurde wensen bleek aandacht voor vitaliteit, bewegen en gezondheid bij de meesten hoog op de wensenlijst te staan. In samenwerking met It’s My Life zijn wij in het afgelopen jaar aan de slag gegaan om deze wensen te vervullen. En dit doen wij in de vorm van BanBeweegt: een app die onze collega’s stimuleert om iedere dag voldoende stappen te zetten.

Meedoen is winnen!
Het concept is simpel: wie beweegt met de BanBeweegt-app verzamelt digitale munten die je weer kunt inwisselen voor een waardebon of een leuk cadeau. Wanneer collega’s de BanBeweegt App installeren, verdienen zij ‘fitcoins’ door simpelweg stappen te zetten. Hoe meer stappen er gezet worden, hoe meer fitcoins er verdiend worden. Deze digitale munten kunnen vervolgens uitgegeven worden aan leuke items en activiteiten in onze eigen BanBeweegt webshop. Denk hierbij aan sportlessen, kookboeken, workshops, drinkflessen en cadeaukaarten. Meedoen is dus winnen!

Bijzondere lancering
De lancering van BanBeweegt vond plaats op 9 januari 2023; de eerste werkdag na de kerstvakantie. Dat dit concept binnen de BanGroep serieus wordt opgepakt blijkt wel uit de lancering van BanBeweegt. Het hoofdkantoor had veel weg van de startplaats van de Eindhovense Marathon, inclusief rode loper en start/finish boog. In de vroege ochtend stond het ‘BanBeweegt-team’ klaar om alle collega’s enthousiast op te vangen om hen te informeren over deze nieuwe vitaliteitscampagne. Na een korte uitleg kreeg iedereen een startpakket overhandigd, dat bestond uit een informatieflyer en unieke BanBeweegt hardloopsokken om direct goed van start te gaan.

Het draagvlak bleek groot, want in de eerste uren werd de app al door bijna 70% van de collega’s in gebruik genomen. Aan de goede voornemens binnen de BanGroep ligt het in ieder geval niet.