BanBouw en Arcon houtconstructies realiseren 48 woningen in Bosvallei: een thuis en zoveel meer

17 februari 2022

Bosrijk is een prachtige woonlocatie in Meerhoven, gelegen te midden van het Meerbos, Park Meerland en het Beatrixkanaal. Deze locatie is volop in ontwikkeling waarbij duurzaamheid, spraakmakende architectuur en ruimtelijke kwaliteit dienen als belangrijkste uitgangspunten. De woningen in Bosrijk worden ingepast in het al bestaande landschap en de ruimte eromheen is in feite de gezamenlijke binnentuin. Nadat BanBouw en Arcon houtconstructies eerder de handen ineensloegen voor project Zuiver Bosrijk, wordt nu ook Bosvallei, bestaande uit 48 woningen, samen gerealiseerd.

Locatie Bosrijk bestaat uit 21 bouwclusters, waarvan er al negen bebouwd zijn met in totaal zo’n 150 woningen. Een van deze bouwclusters is Zuiver Bosrijk; een project dat ook door BanBouw en Arcon houtconstructies gerealiseerd wordt en in Q2 van dit jaar van start zal gaan. Maar hier blijft het niet bij, want enkele maanden later start in opdracht van LPM Development op 100 meter hemelsbreed, de realisatie van Bosvallei.

Een thuis en zoveel meer

In totaal worden er drie verschillende woningtypes, met daarop diverse varianten, ontworpen die volledig zijn afgestemd op het landschap. De woningen worden in vier woonclusters gerealiseerd en het parkachtige landschap zal hierdoorheen lopen, waardoor het een prachtig geheel vormt. Alle woningen krijgen een vrij uitzicht, zodat de bewoners dagelijks ervaren hoe geweldig het is om in een bosrijke omgeving te wonen. De gevels worden voorzien van een bamboe bekleding, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling die de milieuvriendelijke en duurzame aanpak van dit prachtige project versterkt. Daarnaast gaat ieder wooncluster beschikken over een eigen ondergrondse parkeergarage. Door de groene omgeving, gecombineerd met de geclusterde woningen ontstaat er een variatie in ruimte en beleving. Dit maakt Bosvallei niet alleen een thuis, maar zoveel meer!

Bosvallei Eindhoven

Gebruik van duurzame materialen

De perfecte harmonie tussen wonen en natuur is niet het enige wat Bosvallei zo uniek maakt om te wonen. De bouwmethode en het gebruik van duurzame materialen maken dit project ook bijzonder. De constructieve daken en wanden worden door Arcon houtconstructies uitgevoerd in CLT (kruislaaghout). Hout is hernieuwbaar en één van de weinige bouwmaterialen met een positieve energie- en klimaatbalans. Daarmee levert het een actieve bijdrage aan de bescherming van het milieu. Houtbouw zorgt voor een fijne sfeer en oogt warm en natuurlijk, bovendien geeft hout een behaaglijk gevoel van rust en warmte. In totaal wordt er 1.735 m3 aan CLT elementen gebruikt.

Ook aan energiezuinigheid is gedacht bij de ontwikkeling van Bosvallei. Door onder meer de toepassing van triple glas en het monteren van zonnepanelen op de daken van de woningen met de meest gunstige zonligging. Tevens worden de woningen voorzien van een sedumdak, dat zorgt voor warmte- en geluidsisolatie en meer biodiversiteit. Tel daarbij de flexibele indeling van de woningen en de demontabele bamboe gevelbekleding bij op en de woningen zijn volledig toekomstbestendig!

De realisatie van Bosvallei zal starten in Q3 van 2022.

Bezoek de website van Bosvallei hier.