Theresiakwartier

BanBouw realiseert in samenwerking met Rezidenz Development het Theresiakwartier. Een plek met een geheel eigen karakter. In hartje Raamdonksveer worden hier, verdeeld over 3 zones een nieuwbouw voor een brede doelgroep bewoners en een dagbehandelingscentrum waar nieuwe vormen van zorg worden aangeboden.

In het centrum van Raamsdonksveer wordt een nieuwe buurt gerealiseerd genaamd het Theresiakwartier. Deze naam is een verwijzing naar Theresiaklooster, dat in 1880 op deze plek werd gevestigd. Later verving het Theresiaziekenhuis het oude klooster in 1930. De laatste 25 jaar is Stichting Prisma gevestigd op deze locatie en zij zullen hier ook blijven, zij het in een nieuw compact gebouw dat door BanBouw gebouwd wordt.

Op de rest van het terrein ontwikkelt Rezidenz Development, in samenspraak met BanBouw, in totaal 72 nieuwe woningen. Door middel van dit plan wordt aan het gebied een nieuwe betekenis gegeven voor de toekomst.

Nieuwe toekomst

De ligging van het Theresiakwartier, naast het centrum in de luwte van de Grote Kerstraat de Koningsstraat en de Hemelvaart Kerk, geeft de plek een bijzonder karakter. Het is een plek met een historie, die ging van kerk met klooster en onderwijs, naar ziekenhuis, naar zorg voor een bijzondere groep mensen.

En de zorg blijft hier ook bestaan, namelijk in een compleet nieuw woongebouw. Het nieuwe woongebouw van Prisma bestaat uit twee bouwlagen en beschikt in totaal over 32 zorgwoningen. Dit gebouw is met loopbruggen op de eerste verdieping verbonden aan het nieuwe Kindcentrum, waar de dagbesteding plaats zal vinden.

Daarnaast komt, verdeeld over 3 zones, nieuwbouw voor een brede doelgroep bewoners. Er worden 16 grondgebonden woningen, 29 studio’s en 27 appartementen in diverse afmetingen en prijsklassen gebouwd. De nieuwe buurt wordt autoluw en de hoogteverschillen in het gebied worden benut als speels element waarbij aandacht wordt besteed aan klimaat adaptief bouwen en biodiversiteit.

Start bouw:
2022
Projectomvang:
Woongebouw Prisma: 32 zorgwoningen en dagbehandeling
Projectomvang:
72 woningen