Parc Fontaine

Direct aan het Stadswandelpark is iets moois ontstaan: Parc Fontaine. Deze luxe woonomgeving biedt het beste van twee werelden: de rust van het Stadswandelpark pal voor de deur, maar anderzijds ook de gezelligheid en het comfort van de binnenstad op enkele minuten loopafstand.

Direct aan het Stadswandelpark is iets moois ontstaan: Parc Fontaine. Deze luxe woonomgeving biedt het beste van twee werelden: de rust van het Stadswandelpark pal voor de deur, maar anderzijds ook de gezelligheid en het comfort van de binnenstad op enkele minuten loopafstand. Een avondje Parktheater, uit eten op de Kleine Berg of winkelen in Piazza, alles is binnen handbereik en ook dat is een luxe.

Eind 2017 is er gestart met de bouw van Parc Fontaine in Eindhoven. Dit unieke project is ontwikkeld door Parkcity BV, een samenwerking tussen BanBouw en Van Schijndel Bouwgroep. Er worden drie woontorens met luxe appartementen en penthouses gerealiseerd. De namen van de woontorens, Betula, Robinia en Tilia zijn een verwijziging naar de bomen in het Stadswandelpark. Zo is Robinia de Latijnse naam voor berk en Tilia de Latijnse naam voor linde. De oplevering vond plaats eind 2019.

De drie bijzondere witte gebouwen zijn gelegen aan een autovrij fiets- en wandelpad, dat de verbinding vormt met het park. Men geniet overigens niet alleen van het fraaie groen van het Stadswandelpark. Tuinmeester Fons Linders uit Nuenen ontwierp namelijk een exclusieve tuin waarmee de grens van het bekende Stratumse park als het ware verlegd wordt naar de achterzijde van Parc Fontaine.

Opgeleverd:
2020
Aantal woningen:
39
Aantal woontorens:
3