Met Patrick Heimans komt Lemon Suites nu écht op snelheid

15 juli 2022

Patrick Heimans houdt wel van een portie snelheid op zijn tijd. In zijn vrije uren stept hij heel wat kilometers weg en een bezoekje aan een Formule 1-race staat ieder jaar wel op zijn agenda. Dat de vaart er ook bij Lemon Suites lekker in zit, zal de pas begonnen directeur dan ook vast kunnen waarderen.

Ook al stond Patricks wieg vijftig jaar geleden in Amsterdam; hij noemt zichzelf Brabander in hart en ziel. “Kort na mijn geboorte zijn we verhuisd naar Brabant. Daar ben ik nooit meer weggegaan. Samen met Astrid en de kinderen, in leeftijd variërend tussen de zes en twintig jaar, woon ik in Rosmalen.”

Het bruggetje tussen de plaats van Autotron en een van Patricks grootste liefdes is snel gelegd. Hij heeft een grote passie voor auto’s en autosport. “Ik volg de Formule 1 al een jaar of dertig, sinds de tijd van coureurs als Nigel Mansell, Ayrton Senna, Michael Schumacher en Alain Prost. Al sinds het eind van de jaren negentig bezoek ik, met vrienden, elk jaar minimaal één Formule 1-race. De Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring in Spielberg is momenteel favoriet. Vanaf de tribune kun je een groot deel van het circuit overzien. Een prachtig uitzicht, met de bergen als decor.”

Lemon Suites team

 

Over de kop

Van wat actie op wielen is Patrick zelf ook niet vies. “Ik was altijd een behoorlijk fanatieke fietser, maar ik ben een keer flink over de kop geslagen en sindsdien doe ik het wat rustiger aan. Momenteel step ik veel en graag. Dat is een mooie sport. Je kunt flinke afstanden overbruggen, dus je komt nog eens ergens. Met steppen gebruik je je hele lichaam. Het is een uitstekende core training en ik kan het iedereen aanraden.

De liefhebber van stevige gitaarrock – maar ook van Eminem en licht-klassieke muziek – staat sinds afgelopen maart aan het roer van Lemon Suites. Hij nam een flinke lading aan management- en vastgoedervaring mee naar Eindhoven. Ondanks zijn liefde voor auto’s duurde het even voordat Patrick zijn drive had gevonden in zijn jonge jaren. “Op de middelbare school was mijn studiemotivatie gemiddeld, dus dan weet je wel genoeg. Na mijn diploma heb ik technische bedrijfskunde gestudeerd, waarna ik een baan in de zakelijke dienstverlening kreeg. “

 

Terug de schoolbanken in

Daarna kreeg Patrick toch wat spijt. “Ik had het gevoel dat ik niet alles uit mezelf had gehaald. Daarom ben ik op 28-jarige leeftijd na vijf jaar werken terug de schoolbanken in gegaan. Baan opgezegd, leaseauto ingeleverd, tachtigduizend gulden geleend en ervoor gegaan. Op NIMBAS, nu heet het TIAS Business School, haalde ik mijn MBA-titel. Dat was een pittige tijd, waarin ik tot wel zeventig uur per week studeerde. Maar het was vooral een leuke en leerzame periode, in een internationale omgeving.”

Deze editie van AchterBan zou wel erg dik worden als we Patricks volledige werkzame leven gedetailleerd zouden beschrijven, maar hij zag heel wat organisaties van binnen en buiten. Hij vervulde managementfuncties bij woningcorporaties en een welzijnsstichting in Gelderland, Brabant en Limburg, al dan niet op interimbasis. In laatstgenoemde provincie ontdekte hij hoe de hazen lopen in de lokale politiek. “Dat was niet altijd even makkelijk. Als gesubsidieerde partij lagen wij onder een vergrootglas. Politiek is een spel en wij werden daarbij betrokken en soms als speelbal gebruikt. Ik heb een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en ik maakte dingen mee waar ik vanuit dat gevoel veel moeite mee had.” Maar ook dit was leerzaam en heeft me als mens gevormd en sterker gemaakt.

“Ik krijg hier héél veel energie van. Dat is volgens mij een goed teken.”

 

Thuis

Van Limburgse politici heeft Patrick bij Lemon Suites een stuk minder last. “Ik had mijn laatste job  ondanks alle uitdagingen tot een goed einde gebracht, kon een mooie en sterke organisatie achter me laten en oriënteerde me op een nieuwe stap. Liefst wilde ik betrokken zijn bij de commerciële kant van bouw, verhuur en beheer. En natuurlijk bij het bouwen van een organisatie en het begeleiden en coachen van professionals om klanten te geven waar ze recht op hebben. Op LinkedIn gaf ik aan dat ik openstond voor zo’n nieuwe uitdaging.”

“Het telefoontje van Talentscoutz (een werving- en selectiebureau waarmee de BanGroep nauw samenwerkt, red.) volgde snel. De kennismakingen die daarop volgden met collega’s vond ik heel positief. Ik voelde me hier meteen thuis. Ik kom uit een ondernemersgezin en heb veel organisaties gezien, en ik zag meteen dat het hier goed was. Er heerst binnen Lemon Suites een goede vibe. Een gevoel van ‘wij gaan samen de klus klaren en onze klanten gelukkig maken.’ Dat past bij me.”

 

De basis leggen en opschalen

Intussen is Lemon Suites gegroeid tot een team van bijna tien mensen en beheert het jonge bedrijf ongeveer vijfhonderd verhuurbare eenheden. Dat is volgens Patrick pas het begin: “Er zijn veel ontwikkelingen in onze markt, dus ik voorzie een flinke groei. We zijn momenteel druk bezig om Lemon Suites duidelijker zichtbaar te maken en ons netwerk te vergroten en verstevigen. Dat gaat allemaal heel voorspoedig. We hebben een enthousiast, energiek en leergierig team. We zijn nu de basis aan het leggen en gaan vervolgens opschalen. Voorlopig is er nog genoeg werk te doen.”

Praat even met Patrick en je ziet al snel dat zijn nieuwe functie hem past. “Ik krijg hier héél veel energie van. Astrid vroeg laatst, toen ik thuiskwam, of ik die dag wel was weggeweest. ‘Je hebt meer energie dan toen je vanmorgen vertrok”, merkte ze op. Dat is volgens mij een goed teken.”