De BanGroep verwelkomt Arcon bv

4 januari 2021

Arcon bv mag zich vanaf 2021 officieel onderdeel noemen van de BanGroep. Hans van der Grinten, voormalig eigenaar van Arcon vertelt over de geschiedenis van het houtbouwbedrijf, kruisbestuiving en de toekomst van houtbouw. Dit doet hij samen met Bart van der Wijst, bedrijfsleider van Arcon bv en Gijs van Doorn, directeur van BanBouw.

Hans van der Grinten, voormalig eigenaar van ARCON houtconstructies stapte in maart 1984 in de wereld van de constructieve houtbouw, en werkte voor het toenmalige De Coenen Bouwelementen, destijds onderdeel van IBC bouwgroep. “Het was toen al een dusdanig interessant vakgebied dat ik dit daarna ook nooit meer verlaten heb”, vertelt Hans. Hij heeft zich in de jaren die volgde dan ook volledig toegelegd op de specialisatie van constructieve houtbouw.

Bij zijn volgende werkgever kreeg Hans de mogelijkheid om zijn eigen afdeling – gelijmde houtconstructies – vorm te geven, samen met een directe collega. De samenwerking beviel zo goed dat beide heren in 2000 de krachten hebben gebundeld en besloten om samen CLC Houtconstructies op te richten. Na tien succesvolle jaren werd CLC Houtconstructies uiteindelijk opgesplitst en hier is Arcon bv uit voortgekomen.

Samen staan we sterk. Het is de ideale combinatie.

De BanGroep en Arcon zijn geen vreemden en Hans van der Grinten en Gijs van Doorn (directeur BanBouw) kennen elkaar dan ook al geruime tijd. Nadat Hans medio 2020 bij BanBouw binnen stapte om te praten over de uitbreiding van het huidige pand aan de Collseweg in Nuenen, nam het gesprek een andere wending. In plaats van een gesprek over de verbouwing, ontstond het idee om Arcon bv toe te voegen aan de BanGroep. “We waren van plan om onze houtbouwtak verder vorm te geven, want we zien de potentie van het materiaal en de mogelijkheden in de markt. De bouwwereld is aan het veranderen van traditionele bouw naar een meer circulaire bouw en dat vraagt om transitie. En Arcon bv is in onze ogen de perfecte partner om op dat gebied te integreren in de BanGroep”, aldus Gijs van Doorn.

“Samen staan we sterk. Het is de ideale combinatie”, vult Hans aan. “Veel aannemers blijven vasthouden aan de traditionele manier van bouwen. Maar je merkt aan alles dat dit aan het veranderen is. Met onze kennis en kunde zijn we op dat gebied de juiste toevoeging aan een toch al sterke groep bedrijven.”